Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Mannen uitsluiten voor vacatures, mag dat?

De gelijke behandeling van mannen en vrouwen op de werkvloer staat op dit moment volop in de aandacht. Onlangs maakte TU Eindhoven bekend dat zij per 1 juli alle vacatures voor vast wetenschappelijk personeel het eerste half jaar alleen open stelt voor vrouwen. Is dit wettelijk gezien toegestaan?

Lees meer: Mannen uitsluiten voor vacatures, mag dat?

20 dagen: zoveel sneller werft een bureau dan een gemiddelde corporate organisatie.

Waar een corporate organisatie aangeeft gemiddeld 62 dagen nodig te hebben om een kandidaat te werven, is dat bij een bureau ‘slechts’ 42 dagen. Toch denken corporates steeds minder bureaus voor hun werving te gaan gebruiken, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Lees meer: 20 dagen: zoveel sneller werft een bureau dan een gemiddelde corporate organisatie.

UWV verwacht groei van duizenden banen in Haagse regio

Er komen in de Haagse regio meer dan tienduizend banen bij. Dat blijkt uit de arbeidsprognose die het UWV vandaag naar buiten bracht voor de jaren 2019 en 2020. ‘De beroepsbevolking groeit in die jaren minder hard.’

Lees meer: UWV verwacht groei van duizenden banen in Haagse regio

Werknemers ervaren verstoorde werk-privébalans

Nederlandse werknemers zijn ontevreden over de balans tussen werk en privé. 70 procent is van mening dat hun werk een negatieve invloed heeft op hun privéleven.

Lees meer: Werknemers ervaren verstoorde werk-privébalans

De belastingaangifte nog niet gedaan? Dan ben je slim bezig

Sinds 1 maart kun je je weer storten op de aangifte inkomstenbelasting over 2018. Ruim twee miljoen mensen vulden hun aangifte al in de eerste week in. Wat is er dit jaar eigenlijk allemaal anders dan in de aangifte over 2017? En is het wel zo handig om meteen die aangifte de deur uit te doen?

Lees meer: De belastingaangifte nog niet gedaan? Dan ben je slim bezig

Werkgevers willen vervroegd pensioen voor zware beroepen

Mensen met zware beroepen moeten eerder recht krijgen op AOW, vinden werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

Lees meer: Werkgevers willen vervroegd pensioen voor zware beroepen

Nederlandse economie koelt langzaam af

Het hoge groeitempo van de Nederlandse economie is nu echt voorbij. Dit jaar en in 2020 groeit het bruto binnenlands product (bbp) met 1,5 procent, zo blijkt uit een nieuwe raming van het Centraal Planbureau (CPB).

Lees meer: Nederlandse economie koelt langzaam af

Ondernemers in actie tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt.

Lees meer: Ondernemers in actie tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Campagne van de week: hoe de bouw alles uit de kast trekt om jongeren te verleiden

De bouw kampt nu al met stevige personeelstekorten. En als er niets verandert, wordt dat in de toekomst alleen maar erger. Om daar wat aan te doen, trekt de sector dan ook alles uit de kast. Van vlogs en T-shirts tot een speciale tv-serie aan toe…

Lees meer: Campagne van de week: hoe de bouw alles uit de kast trekt om jongeren te verleiden

5 belangrijke dingen die je nooit uit het cv van een kandidaat kunt halen

Een cv is nog steeds de hoeksteen van menig selectieprocedure. Toch blijkt de voorspellende waarde laag. Wat kun je allemaal níet aflezen aan een cv? Robin Bakker somt 5 belangrijke zaken op.

Lees meer: 5 belangrijke dingen die je nooit uit het cv van een kandidaat kunt halen

Geld straks nooit meer in de wacht

Nooit meer onnodig lang wachten op het salaris, en de huur dan op de allerlaatste dag nog overmaken; de banken gaan na de jaarwisseling flitsbetalingen uitrollen.

Lees meer: Geld straks nooit meer in de wacht

Je VCA cursus halen bij SPB Personeelsbemiddeling?

Het VCA certificaat halen bij SPB Personeelsbemiddeling? Tijdens de VCA cursus leren operationele en leidinggevende medewerkers op bouw- en bedrijventerreinen zowel hun eigen veiligheid als die van anderen te waarborgen. Neem contact met ons op of kom eens bij ons langs.

Lees meer: Je VCA cursus halen bij SPB Personeelsbemiddeling?

Pagina nummers