Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Werkgevers willen vervroegd pensioen voor zware beroepen

Mensen met zware beroepen moeten eerder recht krijgen op AOW, vinden werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

Lees meer: Werkgevers willen vervroegd pensioen voor zware beroepen

Nederlandse economie koelt langzaam af

Het hoge groeitempo van de Nederlandse economie is nu echt voorbij. Dit jaar en in 2020 groeit het bruto binnenlands product (bbp) met 1,5 procent, zo blijkt uit een nieuwe raming van het Centraal Planbureau (CPB).

Lees meer: Nederlandse economie koelt langzaam af

Ondernemers in actie tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt.

Lees meer: Ondernemers in actie tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Campagne van de week: hoe de bouw alles uit de kast trekt om jongeren te verleiden

De bouw kampt nu al met stevige personeelstekorten. En als er niets verandert, wordt dat in de toekomst alleen maar erger. Om daar wat aan te doen, trekt de sector dan ook alles uit de kast. Van vlogs en T-shirts tot een speciale tv-serie aan toe…

Lees meer: Campagne van de week: hoe de bouw alles uit de kast trekt om jongeren te verleiden

5 belangrijke dingen die je nooit uit het cv van een kandidaat kunt halen

Een cv is nog steeds de hoeksteen van menig selectieprocedure. Toch blijkt de voorspellende waarde laag. Wat kun je allemaal níet aflezen aan een cv? Robin Bakker somt 5 belangrijke zaken op.

Lees meer: 5 belangrijke dingen die je nooit uit het cv van een kandidaat kunt halen

Geld straks nooit meer in de wacht

Nooit meer onnodig lang wachten op het salaris, en de huur dan op de allerlaatste dag nog overmaken; de banken gaan na de jaarwisseling flitsbetalingen uitrollen.

Lees meer: Geld straks nooit meer in de wacht

Je VCA cursus halen bij SPB Personeelsbemiddeling?

Het VCA certificaat halen bij SPB Personeelsbemiddeling? Tijdens de VCA cursus leren operationele en leidinggevende medewerkers op bouw- en bedrijventerreinen zowel hun eigen veiligheid als die van anderen te waarborgen. Neem contact met ons op of kom eens bij ons langs.

Lees meer: Je VCA cursus halen bij SPB Personeelsbemiddeling?

Bijna helft vacatures moeilijk vervulbaar, bedrijven vrezen omzetdaling

Bedrijven hebben een schreeuwend tekort aan personeel en de arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Bijna de helft van de vacatures is inmiddels moeilijk vervulbaar en dat kost bedrijven omzet. Dat blijkt uit verschillende enquêtes en cijfers die uitkeringsinstantie UWV en het economisch bureau van ING naar buiten hebben gebracht.

Lees meer: Bijna helft vacatures moeilijk vervulbaar, bedrijven vrezen omzetdaling

Vraag naar bouwvakkers blijft komende jaren groter dan aanbod

De vraag naar bouwvakkers blijft ook in de komende jaren groter dan het aanbod. Pas na 2020 komt de sector in wat rustiger vaarwater terecht, zijn de verwachtingen van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Lees meer: Vraag naar bouwvakkers blijft komende jaren groter dan aanbod

Maak kennis met Wessel van SPB Personeelsbemiddeling.

Mijn naam is Wessel Vijverberg en ik woon in het Westland. Ik voetbal in het 2e elftal bij FC ‘s-Gravenzande en mijn doelstelling is om dit seizoen “aan te sluiten” bij de hoofdmacht.

Voetbal is altijd al mijn passie, en in de jeugd heb ik zelfs nog een seizoen bij Sparta mogen voetballen.

Lees meer: Maak kennis met Wessel van SPB Personeelsbemiddeling.

Waarom zou ik kiezen voor personeel via een uitzendbureau, en hoe doe ik dat?

Denk jij dat een uitzendkracht alleen goed is voor simpel, kortstondig werk? Dan vergis je je. Via uitzendbureaus vind je ook goed opgeleide, gespecialiseerde krachten die meteen kunnen meedraaien in jouw bedrijf, ook voor een langere periode. Uitzenden is dus een slimme manier om de juiste persoon te vinden. In dit artikel leggen we uit hoe je dat aanpakt.

Lees meer: Waarom zou ik kiezen voor personeel via een uitzendbureau, en hoe doe ik dat?

Werkgeverslasten omhoog in 2019

Wat laat het eerste loonstrookje van 2019 zien voor werknemers en werkgevers? In zijn netto inkomen gaat bijna iedereen er dit jaar op vooruit. Voor werkgevers is het beeld minder rooskleurig: de werkgeverslasten stijgen over vrijwel de hele linie. Alleen werkgevers in de bouw zijn spekkoper: in deze sector wordt arbeid juist goedkoper.

Lees meer: Werkgeverslasten omhoog in 2019

Pagina nummers